De rechter muisklik is helaas niet toegestaan.
logo

Over mij

Over mij

Over mij
Over mij

Fotograferen is mijn passie, ik krijg energie van mensen op een mooie, stijlvolle wijze te fotograferen. Ik werk voornamelijk in mijn studio aan huis, omdat ik daar onafhankelijk ben van weersomstandigheden. Maar daarnaast ben ik in om op bijzondere locaties mooie dingen te maken.

Tijdens mijn shoots stel ik de mens centraal, het gaat niet om wat ik wil, maar om de persoon die ik met de camera vastleg. Modellen ervaren mij als zeer relaxte fotograaf, waar ze graag vaker bij terug komen.

Scroll verder voor mijn biografie en wat technische achtergrond.

Biografie

Ik ben al van jongs af aan bezig met beeld, zowel met de hand als met behulp van digitale technieken. Van illustraties tot computer animaties, 3D modellen etcetera.

Ik leerde fotograferen toen ik nog studeerde en mijn huur betaalde door te werken in een winkel van een broer van mij die daar Hifi apparatuur, muziek en fotografiespullen verkocht. Daar leerde ik werken met een reflex camera en ontwikkelde mijn foto’s in een donkere kamer naast de slaapkamer.

Het heeft even geduurd voordat ik begreep dat een betere camera niet per definitie betekent dat je betere foto’s maakt. Vanzelfsprekend heb ik hele mooie spullen in vergelijking met een gemiddelde amateurfotograaf, maar ik hoef niet meer persé altijd het laatste model of naar een nog hogere prijscategorie over te stappen. Al zal ik altijd wel blijven dromen om met een Hasselblad te werken.

In het dagelijks leven doe ik iets totaal anders, ben verandermanager op het snijvlak tussen bedrijfsvoering en IT. Wat het met elkaar gemeen heeft is dat het gaat om mensen, hun drijfveren en het continu verbeteren.

Ik ben een “mensenmens”, ben erg geïnteresseerd in de persoon die ik voor de camera krijg. Ik geloof er heilig in dat wanneer ik de persoon eerst beter leer kennen er ook betere resultaten komen. Er is vertrouwen nodig om je om je gemak te kunnen stellen. We beginnen dan ook eerst met een kennismakingsgesprek voordat we de studio in gaan,

Groot voordeel is dat ik een studio aan huis heb, zo heb ik altijd alles voorhanden om mijn creativiteit te benutten.

Het mooiste moment voor mij is aan het eind van de shoot, waarin de resultaten worden getoond en jezelf je selectie kan maken van foto’s die je wil bewaren. De blije gezichten maken mij om hun beurt weer blij, en dat is toch de mooiste waardering die je voor je werk kan krijgen.

Techniek

Techniek

Voor de inhoudelijk geïnteresseerden. Ik ben begonnen met een OM-1 camera van Olympus en ben met het digitale tijdperk geswitcht naar Nikon. Daar ben ik bij gebleven, omdat je grootste investering in lenzen zit, die gaan een leven lang mee.

Camera's

Voor studiowerk gebruik ik een Nikon D810 en een Nikon Z6. Beiden zijn full frame camera’s. Mijn Z6 gebruik ik steeds meer buiten de studio, op reis en tussendoor. Dit omdat deze lichter is, een hoger ISO bereik heeft en een electronische zoeker, waardoor je vooraf al een goed beeld krijgt van de foto die je gaat maken. Daarnaast  is de Z6 erg goed in video. 

Maar de camera die ik het meest gebruik is die van mijn iPhone. Ik heb hem altijd bij me en de resultaten zijn prima voor gebruik op social media en zelfs voor fotoboeken. 

Lenzen

Ik beperk me tot de lenzen die ik het meest gebruik. In de studio een 85 en 105 mm portret lens, een 24-70 mm en een 70-200 mm zoomlens.

Buiten en op locatie neem ik een 12-24 groothoekzoomlens mee. Voor video een 35 mm Z objectief.

Studio apparatuur

Ik ben ooit gestart met een goedkoop flitssysteem uit Oost Europa. Best aardige resultaten, maar toen ik er veel gebruik van ging maken zag ik teveel kleurverschillen tussen de ene opname en de andere. Ik ben toen overgestapt naar Bowens, welke ik nog steeds gebruik. Recentelijk heb ik daar Profoto apparatuur aan toegevoegd, echt klasse spullen. Helaas met een fors hoger prijskaartje, maar ja, als je het vaak gebruikt is de hogere prijs acceptabel als je ziet wat een resultaten deze flitsers opleveren. Bijkomend voordeel: ze zijn niet kapot te krijgen.

Wat anderen van mij vinden

Manon

Manon

Martin heeft zo’n relaxte werkhouding, dat je je helemaal op je gemak gaat voelen! Hij is vriendelijk, rustig en respecteert jou en jouw wensen. Het is super om met Martin samen te werken, om zo een fantastische resultaat te krijgen en met een blij gevoel naar huis kan gaan. Het is een geweldige ervaring met fantastische resultaat!

Annique

Annique

Martin levert echt kunstwerken af. Het is onwijs knap wat hij vast weet te leggen.

"A lot of photographers think that if they buy a better camera they'll be able to take better photographs. A better camera won't do a thing for you if you don't have anything in your head or in your heart.
- Arnold Newman.

Het maakt niet uit welke camera Martin in zijn handen krijgt, de resultaten zijn verbluffend. Hij heeft absoluut talent en de passie voor fotograferen. Hij is rustig, vriendelijk, creatief en heeft een waanzinnig goede uitvoering

Anoniem

Anoniem

De eerste keer dat ik bij Martin kwam had ik via via gehoord dat hij mensen zocht voor een onwijs gaaf project. Het mensenbos. Na mij aangemeld te hebben op de site hadden we snel een afspraak gemaakt. Erg flexibel met de dagen en tijden. Voor mij heel fijn omdat ik zelf fulltime werk. Na een korte overleg over hoe en wat zijn we naar zijn studio gegaan.

Vanaf het eerste moment voelde ik mij erg op mijn gemak. Alles kon en niks moest. Na een paar proef foto's mocht ik het resultaat zien. Van te voren gaf hij een paar tips om er nog mooier op te staan. De hele shoot ging zo makkelijk. Kreeg ruimte om zelf dingen te doen en hij gaf aanwijzingen. Al snel werden we een team en zijn we lekker gaan fotograferen. I

k was zo enthousiast over hoe de avond verliep en de foto's dat ik nu elk jaar een shoot laat maken. Soms alleen en soms met een vriendin. En elke keer loop ik met een big smile de deur uit!!!

Kim

Kim

Ontzettend tof

Gisteren mijn bewerkte foto's gekregen!!! Het is zo ontzettend tof geworden, ik ben super benieuwd wat mensen er van vinden. Het was de eerste keer dat ik een fotoshoot deed en gelijk ook voor iets specials. Dus het was belangrijk dat er iets moois uitkwam. Nou dat is Martin gelukt hoor ;-)...Ben je nieuwsgierig het komt over een tijdje op www.draagbaar.nu te staan.